UZ RECEPTĒM


5-6 personām

Sastāvdaļas:

6 burkāni nomizoti

5-6 ēdk. izmērcētu zaļo griķu

2 tējk. koriandra sēklas smalcinātas piestā

zaļumi: kaltētas vai svaigas dilles, raudene utt.

1-4 ēdk. linsēklu eļļa

2-3 sīpoli notīrīti un sagriezti gabaliņos

apviļāšanai:

4 ēd.k. smalcinātas linsēklas

1 tējk. kurkuma malta

1 tējk. karijas pulvera

PAGATAVOŠANA

Burkānus samaļ maļmašīnā. Tad liek traukā, kurā blenderēs. Pievieno griķus, garšaugus, sīpolu, kas smalki sagriezts. Visu blenderē līdz sasmalcinājies, bet nav pārāk viendabīga masa. Pievieno eļļu tik daudz, cik nepieciešams, lai masa paliktu pietiekami bieza.

Ja sanāk par šķidra masa un redzams, ka plācenīšus saformēt būs grūti, tad pievieno smalcinātās linsēklas tik daudz, lai masa būtu pietiekami bieza un nejuktu.

No masas veido plācenīšus. Katru plācenīti apviļā smalcināto linsēklu, kurkumas un karija maisījumā.

Plācenīši gatavi, tos var pasniegt pie salātiem vai baudīt ar maizītēm.

LAI LABI GARŠO!