*SPĒKA BATONIŅI*
2014-03-15
Skatīt citas receptes |
½ nomizota banāna
1 gl. saulespuķu sēklu mērcētu pa nakti
½ gl. rozīņu
10 svaigas dateles bez kauliņiem
¼ gl. godži ogas mērcētas
2 – 3 ēd.k. linsēklas mērcētas 1 h
½ gl. linsēklas maltas vai mandeļu milti
2 tk. kanēļa (pēc vēlēšanās)
1 ēd.k. svaigu dzērveņu
4 ēd.k. keroba pulvera (pēc vēlēšanās)
3-5 ēd.k. kokosrieksts rīvēts vai skaidiņas
2 – 3 ēd.k. ūdens
1-2 ēd.k. medus (ja nepieciešams saldāks)
Pagatavošana:
Banānu samīciet ar dakšiņu. Pievienojiet visas sastāvdaļas, izņemot maltas linsēklas, ūdeni un medu. Kārtīgi visu sajauciet kopā viendabīgā masā. Pēc tam iemaisiet maltas linsēklas. Kārtīgi samaisiet un ļaujiet masai pastāvēt 10min, lai linsēklas uzbriestu, tādējādi izveidosies stingrāka masa. Ja gadījumā masu ir grūti samaisīt vai tā ir pārāk bieza un stingra, var pievienot ūdeni.
Masai jābūt pietiekami biezai, kā saturošie elementi darbojas banāns, dateles un maltas linsēklas. Ar karoti uz uz folijas vai šķīvja veidojiet taisnstūra formas klaipiņu – 15 x 10 cm un 2-3 cm augstumā. Masu var ievietot ledusskapī, lai sastingst, bet var uzreiz sagriezt vēlamajos gabaliņos.
Lai labi garšo!