Sastāvdaļas:
1 gl. zaļo griķu (tos izmērcēt 8 stundas avota ūdenī un vēl 6h diedzēt bez ūdens)
1,5 gl. saulespuķu sēkliņas (tās izmērcēt 8h avota ūdenī)
piparkūku garšvielas:
3 ēd.k. kanēlis
1 ēd.k. kardamons malts
1/2 ēd.k. muskatrieksts malts
1/2 ēd.k. ingvers malts
1 ēd.k. krustnagliņas maltas (pēc vēlēšanās)
2 tējk. ingvers svaigs rīvēts
4-6 ēd.k. medus vai 8-10 dateles bez kauliņiem
ūdens pēc nepieciešamības
PAGATAVOŠANA
Traukā liek griķus un saulespuķu sēkliņas. Visu sablenderē. Vieglākai blenderēšanai vispirms var izmalt maļamajā mašīnā un tad turpināt ar blenderēšanu.
Kad masa ir daudz maz viendabīga, pievieno medu vai dateles, visas garšvielas un svaigo ingveru. Visu vēlreiz blenderē. Ja masa ir pārāk bieza, ir grūti blenderēt, pievieno nedaudz ūdeni. Masai jāsanāk viendabīgai un biezai kā biezam krējumam. Bet ja sanāk šķidrāka, nav jāsatraucas, jo liekais šķidrums dehidrēsies žāvēšanas laikā.
Masu liek uz cepamā papīra dehidratora riņķiem apmēram 0,5 cm biezumā. Uzreiz sagriež vēlamajos gabaliņos (trīsstūrīšos), lai pēc 8-12 stundām būtu jau gatavi gabaliņi.
Žāvē 35 – 45 grādu temperatūrā apmēram 8-12 h (vai ilgāk) līdz masa ir izžuvusi un viegli ņemas no cepampapīra. Ja vēlas ļoti sausus un kraukšķīgus cepumus, turpina žāvēšanu līdz vēlamajam rezultātam.
LAI LABI GARŠO!