ĀBOLU ZUPA AR AUGĻIEM
2014-03-23
Sastāvdaļas (6 – 8 personām):
8 vidēji lieli vai lieli saldie āboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
1 1/2 glāze (250 g) rozīņu tumšo (“Sultana”)
4 nogatavojušies nomizoti banāni
8-10 pusžāvētas vīģes vai 10 – 12 žāvētas vīģes mērcētas vēsā ūdenī vismaz 1 h
15 – 20 žāvētas aprikozes bez konservanta
1 – 2 tējk. kanēļa
800 – 1000 ml avota ūdens
medus (pēc garšas)
Pagatavošana:
Lielā bļodā lieciet mazos gabaliņos sagrieztas aprikozes un vīģes, plānās ripiņās sagrieztus banānus. Blendera krūzē lieciet apmēram 1/4 no visiem āboliem, pielejiet apmēram glāzi (200 ml) ūdens un pielieciet 3 – 4 ēdk. rozīņu. Blenderējiet apmēram pusminūti, līdz iegūta viendabīga, šķidra masa. Izlejiet iegūto šķidrumu bļodā pie sagrieztajiem augļiem. Atkārtojiet šo darbību tik ilgi, kamēr visi āboli sablenderēti kopā ar ūdeni un rozīnēm. (tas atkarīgs no blendera – krūzes tilpuma, manā gadījumā krūzes tilpums ir nepilns litrs, es veicu četrus piegājienus).
Kad viss šķidrums saliets bļodā, pieberiet kanēli un visu kārtīgi samaisiet. Ja zupa sanākusi pārāk bieza, pielejiet vēl ūdeni līdz vēlamai konsistencei. Pēc nepieciešamības saldiniet ar medu. Salejiet zupu bļodiņās un pasniedziet!
Lai labi garšo!