Zālīšu tēja ar krustnagliņām


UZ RECEPTĒM


Šī tēja tiek pagatavota bez apliešanas ar verdošu (vārošu) ūdeni, taču garšas izteiksmīgums un intensitāte atkarīga no pievienotajām zālītēm un tā, cik ilgi tiek noturēta tēja. Pagatavošanas pamatprincips: apliet visas sastāvdaļas ar vēsu ūdeni un atstāt uz laiku ievilkties (no 2 stundām līdz diennaktij). Vēlāk uzsildīt līdz 50 grādiem un pasniegt.

No garšaugu sēklām tēja iegūst izteiksmīgāku un piesātinātāku garšu, ievelkas ātrāk. No koku mizu drogām (krūkļa miza, ozola miza) tēja iegūst sarkanīgu, brūnganu toni. Stēvijas lapas piešķir tējai saldenu garšu (bērt nedaudz, jo ļoti salda garša). Piparmētras ievelkas daudz labāk nekā citronmētras. Var izmantot kanēļa mizu, kardamonu, krustnagliņas.

Sastāvdaļas:

1,5 l vēsa ūdens

2 tējk. krustnagliņu

1 tējk. krūkļa mizas drogu

2 tējk. fenheļa sēklu

3 ēd.k. piparmētru

1 ēd.k. kumelītes

2 kanēļa mizas

varat pievienot jebkuras jums tīkamās zālītes

pēc vēlēšanās – anīss, kumīns, koriandra sēklas, ķimeņu, diļļu sēklas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *