6-8 PERSONĀM
Sastāvdaļas:
2 vidēji lieli kabači (vislabākie ir vasarā augušie, saldenie un ar mīkstu mizu)
50 g ciedru rieksti (mērcēti 2 h vēsā ūdenī)
100 g saulespuķu sēklu (mērcētās 4 h stundas vēsā ūdenī)
1- 2 ķiploka galviņas, notīrītas
100 ml vēsa avota ūdens
bazilika lapiņas vai kaltēti garšaugi: raudene, baziliks, dilles
30 – 50 ml olīveļļa (auksti spiesta) vai kāda cita mīļākā eļļa
viena citrona sula
medus pēc vēlēšanās
5 vidēji lieli tomāti
PAGATAVOŠANA
Kabaci nomizo un sagriež uz pusēm, tad katru pusi sagriež gareniski četrās daļās. 1/4 no viena kabača atliek malā. Katru daļu sagriež garenās, ļoti plānās šķēlēs (to ērti darīt ar sakņu mizojamo nazi). Plānās šķēlēs sagrieztu kabaci liek dziļā bļodā. Atlikto kabaci sagriež gabaliņos un ievieto traukā, kurā blenderēs. Sablenderē putriņā, pievieno ciedru riekstus, saulespuķu sēklas, eļļu un garšaugus, pieliek ķiploka daiviņas (tās pirms tam var izspiest caur ķiploku spiedi). Visu masu blenderē, pievieno citrona sulu pēc garšas, tad pievieno pa drusciņai ūdeni tik daudz, cik šķidru/ biezu vēlas. Iegūto mērci ielej pie kabaču makaroniem, visu kārtīgi samaisa.
Sagriež gabaliņos tomātus un pasniedz kopā ar kabaču makaroniem.
LAI LABI GARŠO!