TRĪSSLĀŅU ĶIRBJU KŪKA
2014-03-20
Skatīt citas receptes |
10 – 12 žāvētas vīģes mērcētas vēsā ūdenī vismaz 2 stundas
10 svaigas dateles bez kauliņiem vai žāvētas dateles mērcētas vismaz 1 stundu
4 ēd.k. keroba pulvera (var aizvietot kakao pulveri)
2-5 ēd.k. ūdens pēc nepieciešamības
Sastāvdaļas 2. slānim:
1 gl. saulespuķu sēkliņu mērcētu vienu nakti
1 ēd.k. svaigu dzērveņu
8 svaigas dateles vai žāvētas dateles mērcētas vismaz 1 stundu
Sastāvdaļas 3.slānim:
1 1/2 gl. gabaliņos sagriezta salda ķirbja
8 svaigas dateles vai žāvētas dateles mērcētas vismaz 1 stundu
1-2 tējk. kanēļa
1/4 tējk. malta kardamona
1/8 tējk. malta muskatrieksta
1/8 tējk. maltu krustnagliņu
1/2 tējk. malta ingvera (pēc vēlēšanās)
1/4 tējk. kurkumas
Pagatavošana:
Norādījumu 1. slānim:
Es izmantoju svaigas dateles, kas nopērkamas RIMI veikalā svaigu dārzeņu ledusskapī. Attēlā redzams iepakojums:
Lieciet blenderī dateles un vīģes. Samaliet tās kopā viendabīgā masā. Ja masa “nepadodas”, ir pārāk bieza, tad var pievienot pa ēdamkarotei ūdens, lai atvieglotu blenderēšanu. Iesaku izmēģināt blenderēt ar rokas blenderi.
Kad iegūta viendabīga, diezgan bieza masa, pievienojiet keroba pulveri un visu kārtīgi samaisiet.
Šo masu lieciet ar eļļu ieziestā formā, vai kārtojiet ar karoti uz lēzena šķīvja, kas izklāts ar cepampapīru. Ja masa klājas grūti, tas pat ir labi, jo tādējādi slānis neizšķīdīs.
Norādījumi otrajam slānim:
Blenderī samaliet saulespuķu sēkliņas, dateles un dzērvenes viendabīgā masā.
Masa būs daudz šķidrāka par iepriekšējo, taču jo biezāka, jo labāk turēsies kopā.
Lieciet šo slāni virsū iepriekšējam, izlīdzinot ar karoti.
Norādījumi trešajam slānim:
Ielieciet blenderī ķirbji, dateles un garšvielas, blenderējiet apmēram minūti, līdz iegūsiet viendabīgu pasķidras konsistences masu. Es ieteiktu lieko šķidrumu (ķirbja suliņu) noliet, jo tad masa labāk turēsies kūkā.
Kārtojiet šo slāni virsū kūkai, nolīdziniet un ievietojiet saldētavā uz 2-3 stundām, lai sastingst.
Mana kūka sanāca apmēram 12 x 12 cm liela un apmēram 6 cm augsta.
Pasniedziet, dekorējot ar dzērvenēm vai kanēli vai jebko citu pēc jūsu vēlmēm.
Lai labi garšo!