Uncategorized

Šokolādes – banānu konfektes


UZ RECEPTĒM


Šīs brīnišķīgās konfektes ir ļoti saldas un maigas, pašas kūst mutē. Ar vieglu kokosriekstu garšu, ko piešķir sastāvā ietilpstošā kokosriekstu eļļa. Izmantojiet tikai tikai bioloģisko auksti spiestu kokosriekstu eļļu (tai būtu jābūt ar izteiktu kokosriekstu aromātu un mazāk izteiktu – garšu).

10 gabaliņi (lai gan gabaliņu skaits atkarīgs no formas, kuru izmantosiet konfekšu sastindzināšanai)

Sastāvdaļas:

svaigi edieni small-9374

250 ml kokosriekstu eļļas

3 nogatavojušies nomizoti banāni

3-4 ēd.k. medus

6-8 ēd.k. karoba pulvera

2 tējk. kanēļa

1/2 tējk. vaniļas (pēc vēlēšanās)


PAGATAVOŠANA

Ūdens peldē izkausējiet kokosriekstu eļļu. Uzmaniet, lai ūdens nesakarst vairāk par 50 grādiem.

Pa šo laiku banānu sagrieziet gabaliņos, pielieciet medu, karoba pulveri, kanēli un vaniļu un sablenderējiet līdz viendabīgumam.

Pievienojiet izkausēto kokosriekstu eļļu. Vēlreiz visu sablenderējiet.

Izklājiet kādu trauku (garena taisnstūra forma cepšanai vai neliela diametra šķīvis ar augstām malām, vai plastmasas trauks) ar pārtikas plēvi. Ielejiet iegūto masu, ar karoti izlīdziniet. Lieciet trauku saldētavā uz 1-2h vai ledusskapī uz nakti. Pa šo laiku masa būs sastingusi.

Izņemiet trauku no ledusskapja, apgāziet uz kāda šķīvja, noņemiet plēvi un sagrieziet gabaliņos.

Lai labi garšo!