SAULAINAIS SĒKLU NAŠĶIS
2014-04-01
Skatīt citas receptes |
1 ½ gl. nakti mērcētu lobītu saulespuķu sēkliņu
1 gl. nakti mērcētu lobītu ķirbju sēklu
10 – 12 svaigas dateles bez kauliņiem vai žāvētas dateles mērcētas vismaz 2 stundas (var aizvietot ar rozīnēm)
5 – 7 ēd.k. keroba pulvera vai kakao pulvera
2 – 3 ēd.k. rozīņu (pēc vēlēšanās)
½ tk. dabiskā vaniļas pulvera (pēc vēlēšanās)
medus (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:
Saulespuķu sēkliņas un ķirbju sēkliņas sablenderējiet viendabīgā masā. Jo viendabīgāku vēlas, jo ilgāk jāblenderē.
Pie iegūtās masas pievienojiet rozīnes vai dateles.
Ar datelēm masa sanāks lipīgāka un viendabīgāka, rozīnes būs jāblenderē ilgāk. Tātad sēkliņas sablenderē ar rozīnēm. Masai būtu jāsanāk biezai un lipīgai, lai turētos kopā. Ja tā nav, pievienojiet medu – 1 – 3 ēd.k. Pievienojiet vaniļu. Visu kārtīgi izmaisiet.
Uz cepamā papīra izlieciet masu. To vajadzētu izvietot gareniski apmēram 5 – 6 cm platumā. Ar cepamā papīra palīdzību sarullējiet, izveidojiet “desu”.
Iegūto našķi var uzglabāt ledusskapī vai pasniegt, sagrieztu gabaliņos (šķēlēs).
Lai labi garšo!