Uncategorized

Saulainais sēklu našķis


SAULAINAIS SĒKLU NAŠĶIS

2014-04-01

Skatīt citas receptes

 

Sastāvdaļas: meistarklase m-9

1 ½ gl. nakti mērcētu lobītu saulespuķu sēkliņu

1 gl. nakti mērcētu lobītu ķirbju sēklu

10 – 12 svaigas dateles bez kauliņiem vai žāvētas dateles mērcētas vismaz 2 stundas (var aizvietot ar rozīnēm)

5 – 7 ēd.k. keroba pulvera vai kakao pulvera

2 – 3 ēd.k. rozīņu (pēc vēlēšanās)

½ tk. dabiskā vaniļas pulvera (pēc vēlēšanās)

medus (pēc vēlēšanās)


Pagatavošana:

Saulespuķu sēkliņas un ķirbju sēkliņas sablenderējiet viendabīgā masā. Jo viendabīgāku vēlas, jo ilgāk jāblenderē.

meistarklase m-4meistarklase m-7Pie iegūtās masas pievienojiet rozīnes vai dateles.

meistarklase m-5

Ar datelēm masa sanāks lipīgāka un viendabīgāka, rozīnes būs jāblenderē ilgāk. Tātad sēkliņas sablenderē ar rozīnēm. Masai būtu jāsanāk biezai un lipīgai, lai turētos kopā. Ja tā nav, pievienojiet medu – 1 – 3 ēd.k. Pievienojiet vaniļu. Visu kārtīgi izmaisiet.

Uz cepamā papīra izlieciet masu. To vajadzētu izvietot gareniski apmēram 5 – 6 cm platumā. Ar cepamā papīra palīdzību sarullējiet, izveidojiet “desu”.
Iegūto našķi var uzglabāt ledusskapī vai pasniegt, sagrieztu gabaliņos (šķēlēs).

Lai labi garšo!