6-12 PERSONĀM
Sastāvdaļas:
300 g saulespuķu sēkliņas, kas iemērktas vēsā ūdenī vismaz uz 3 h
150 g lazdu rieksti, kas mērcēti 3-6 stundas (vai citi rieksti pēc vēlēšanās)
200 g rozīnes noskalotas
400 g svaigās dateles (iztīrītas no kauliņiem) vai žāvētās dateles nepieciešamas 1-2 stundas izmērcēt
6 – 10 ēdk. karoba pulveris
3 tējk. kanēlis
1/2 tējk. vaniļas
3 ēdk. citronas vai aplesīna sulas
apelsīna miziņa (pēc vēlēšanās)
PAGATAVOŠANA
Lielā bļoda liek saulespuķu sēkliņas, riekstus, dateles, rozīnes, visu kārtīgi samaisa. Uzstāda gaļas maļamo mašīnu un visu masu izlaiž cauri, samaļ. Tiek iegūta rupja maluma masa, ja vēlas, šo masu var atkārtoti vairākas reizes izmalt. Pie iegūtās masas pievieno karoba pulveri, vaniļu, kanēli, citrona sulu. Visu kārtīgi izmaisa. Tas būs nedaudz pasmagi, jo masa ir ļoti bieza un karoba pulveris ir kārtīgi jāiemaisa. Tātad masai jāsanāk biezai jo biezai, ja pārāk šķidra, tad labāk caur gaļas mašīnu izmalt vēl papildus riekstus vai sēkliņas.
Iegūto masu liek uz virtuves dēlīša un ar rokām izveido un izritina desas formu. Šo formu griež šķēlēs.
Pirms pasniegšanas šķēli var dekorēt ar dzērveni vai kokosriekstu skaidiņām.
LAI LABI GARŠO!