UZ RECEPTĒM


5-7 PERSONĀM

Sastāvdaļas:

5 mazas vai 3 vidējas bietes, nomizotas un sagrieztas kubiņos

3 burkāni, nomizoti un sagriezti kubiņos

1 selerijas sakne, nomizota un sagriezta kubiņos

4 āboli, nomizoti un sagriezti kubiņos

1 liels sīpols, nomizots un sagriezts 8 daļās

8 ēd.k. linsēklu eļļa, aukstākā spieduma

1/4 gl. kvinoja, 1 nakti mērcētā un 6 stundas diedzēta

zaļumi (pētersīļi, baziliks, rukola, selerijas lapas u.c.)

Mērcei:

3 tomāti

saulespuķu izspaidas, kas palika no piena gatavošanas, vai 5 ēd.k.  saulespuķu sēklas, 8 stundas mērcētas

6 ķiploka daiviņas vai 2 tējk. ķiploku pulveris “Asumiņš”

PAGATAVOŠANA

Ir nepieciešama maļamā rokas mašīna (tā pati, ko izmanto gaļas malšanai), lai iegūtu nepieciešamo “smalkumu” šiem sakņu salātiem jeb tabulē.
Bietes, burkānus, seleriju, ābolus un sīpolus samaļ gaļas mašīnā. Tiek iegūta sulīga, smalka masa. Pievieno kvinoju (tie varbūt arī citi putraimveidīgie – saulespuķu sēklas, sezama sēklas, mērcēti un diedzēti griķi), smalki sagrieztus zaļumus. Visu kārtīgi samaisa un pasniedz ar mērci.

Mērci gatavo šādi: sablenderē tomātus ar saulespuķu sēklām un ķiplokiem.

Lai labi garšo!


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *