Uncategorized

Mīkstās linsēklu piparkūkas


UZ RECEPTĒM


20-25 cepumiem

Sastāvdaļas:

200g smalcinātas linsēklas (“Iecavnieks”)

6 ēd.k,. medus vai 10-12 dateles bez kauliņiem (varbūt būs nepieciešams vairāk)

4 ēd.k. karoba pulvera

3 ēd.k. kanēļa

1 ēd.k. kardamona malta vai tikko smalcināta piestā

1/2 ēd.k. muskatrieksts smalcināts

1/2 ēd.k. malts ingvers

2 tējk. svaigs smalki rīvēts ingvers

1 gl. vēsa avota ūdens (iespējams, ka būs vajadzīgs mazāk vai vairāk)

PAGATAVOŠANA

Piparkūku pikanta garša atkarīga no garšvielu daudzuma. Ja vēlas pikantāku, tad var pievienot vairāk ingvera. Ja vēlas izteiktāku piparkūku garšu, tad pievieno vēl vairāk kanēļa, musktarieksta, kardamona.

Linsēklas ieber bļodā, pielej klāt pusglāzi ūdens, pievieno medu un visu rūpīgi maisa. Linsēklas ātri uzsūks ūdeni, tāpēc pēc brīža jāpielej atlikušais ūdens, jāpievieno garšvielas, karoba pulveris un ingvers. Visu kārtīgi izmaisa un jāraugās, vai vajag vēl ūdeni. Linsēklu piparkūku masai jābūt biezai, tā, lai būtu grūti to maisīt. Var nogaršot, vai ir pietiekami salda masa.

Ērtāk ir jaukt masu ar rokām!

Kad masai ir vēlamā garša, tad uz galda virsmas, kas izklāta ar cepamo papīru liek daļu no masas, to ar rokām vai ar mīklas rulli izlīdzina tik biezu, cik vēlas. Ieteicamais biezums 1 cm. Ņem piparkūku formiņas un izspiež cepumus.

Tie ir gatavi ēšanai!

LAI LABI GARŠO!