UZ RECEPTĒM


Dzēriena pagatavošanas būtība slēpjas apmēram 3-4 dienu ilgajā fermentācijas procesā, kas notiek istabas temperatūrā. Fermentācijas procesu veicina graudu un ūdens savienojums, garšu piešķir pievienotās sastāvdaļas – medus un ogas.

Apjoms: 3l

Sastāvdaļas:

3/4 glāzes kviešu graudi (jāmērcē 24 h stundas, tad to apjoms pieaug līdz 1 glāzei) vai 3/4 glāzes auzu graudi (jāmērcē 8-10 stundas)

3l  avota ūdens

~1 gl. medus

1 gl. jebkādas ogas (kaltētas pīlādžogas, svaigas dzērvenes, saldētas brūklenes, rozīnes vai šo ogu mix)

PAGATAVOŠANA

Trīs litru burkā ievietojiet izmērcētos graudus (pēc mērcēšanas tos kārtīgi jānoskalo), medu un ogas, visu aplejiet ar ūdeni. Pārsedziet ar gaisa caurlaidīgu drāniņu. Novietojiet istabā siltā vietā. Dzēriens būs gatavs pēc 3-4 dienām, atkarībā no vidējās istabas temperatūras. Garšai jābūt izteikti skābenai, ar nelielu daudzumu burbulīšu. Ja jums liekas, ka vēl nav iegūta jums tīkamā garša, atstājiet fermentēties vēl uz dienu.
Pēc tam nolejiet šķidrumu un glabājiet ledusskapī. Visus biezumus izmetiet.

Lai labi garšo!


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *