UZ RECEPTĒM


Sastāvdaļas:

100 – 150 g linsēklas (tās apliet ar ūdeni, vismaz divām glāzēm un atstāt uz 8-16 stundām mērcēties, pēc tam ūdeni nenolej!!!)

3-4 sīpoli

1-2 gl. ūdens

PAGATAVOŠANA

Sīpolu nomizo un sagriež gabaliņos.

Trešdaļu no linsēklām liek traukā ar vienu trešdaļu sīpolu un blenderē. Masa sāks veidoties bieza, staipīga, gļotaina, līdzīga ķīselim. Pēc brīža pielej ūdeni – pusglāzi. Masa paliek šķidrāka, blenderēšana – vieglāka. Blenderēšanu veic tā kā izcilājot masu. Veidojas ķīselim līdzīga pašķidra masa. Iespējams, ka jāpielej vēl ūdens, lai iegūtu gaisīgāku un šķidrāku masu.

Iegūto masu liek lielā bļodā.

Blenderēšanu atkārto ar  atlikušajām divām trešdaļām.

UZMANĪBU!

Izmēģiniet pagatavot kraukšķmaizītes ar saulespuķu sēklām.

Nepieciešams 3 daļas mērcētu linsēklu (150g) un 1 daļa mērcētu saulespuķu sēklu (50g).

Saulespuķu sēkliņas pievienojiet blenderēšanas procesā. Tad saulespuķu sēkliņas sablenderēsies un aizpildīs gaišu, ķīseļaino masu  un rezultātā maizītes sanāks kraukšķīgākas un būs vienmērīgi izžuvušas.

Kad visas trīs daļas sablenderētas, visu rūpīgi izmaisa, var pievienot kādus garšaugus (raudene, baziliks, dilles, kinza utt.) pēc vēlēšanās.

Liek uz cepampapīra dehidratora apļiem.

Žāvē 41 grādu temperatūrā 10-15 stundas, kamēŗ viegli noņemas no cepampapīra un ir tik kraukšķīgas kā čipsi.

LAI LABI GARŠO!