Uncategorized

Krēmveida ābolu pudiņš ar griķiem


KRĒMVEIDA PUDIŅŠ AR GRIĶIEM

2014-04-08


Skatīt citas receptes

Sastāvdaļas (4-5 personām):

1 glāze diedzētu zaļo griķu

3/4 gl. žāvētu un 2 stundas ūdenī mērcēu vīģu

12-15 svaigās dateles bez kauliņiem

1/4 tējk. apelsīna miziņas

3 lieli āboli, nomizoti, bez serdes, sagriezti gabaliņos

2 tējk. kanēļa

1/2 gl. avota ūdens


Pagatavošana

1. Salieciet blenderī griķus, daļu ābolu, vīģes, visu kārtīgi sablenderējiet, līdz masa sāk lipt pie blendera  sieniņām. Pielejiet pusi no minētā daudzuma ūdens, pielieciet atlikušos ābolus un daļu dateļu. Visu blenderējiet 1 minūti. Pievienojiet atlikušās dateles, kanēli, apelsīna miziņu un ūdeni, ja vēlaties vēl šķidraku masu un ja tā grūti blenderējas.

Masai jābūt biezai kā putrai.

Pasniedziet nelielos stikla trauciņos. Varat dekorēt ar piparmētru lapiņām, ogām, ziedputekšņiem, sasmalcinatiem riekstiem.

Lai labi garšo!