4-6 personām
Sastāvdaļas:
Burkāni, lai pagatavotu 300 – 400 ml svaigi spiestas burkānu sulas
Ķirbis (jo saldāks, jo labāk) – 1l nomizota un kubiņos sagriezta ķirbja
6-7 vidēji lieli nomizoti āboli
3 nogatavojušies banāni (pēc vēlēšanās)
9-12 svaigas dateles bez kauliņiem vai žāvētas dateles bez kauliņiem (2 h mērcētas vēsā ūdenī)
2-3 ēd.k. dzērvenes vai pīlādžogas
100 – 200 ml ūdens (pēc vajadzības)
Medus (pēc vēlēšanās)
PAGATAVOŠANA
Nomizo burkānus, izspiež sulu spiedē sulu.
Ķirbja gabaliņus liek dziļā traukā, kurā ērti blenderēt ar rokas blenderi(var izmantot blenderkrūzi). Sablenderē līdz viendabīgai masai.
Pievieno sagrieztus ābolus, dateles, banānus un ogas un visu kārtīgi sablenderē līdz viendabīgai masai. Pielej klāt burkānu sulu un visu samaisa.
Ja nepieciešams, var pieliet klāt ūdeni, lai būtu lielāks tilpums (vairāk porciju) un nedaudz šķidrāka masa (atkarīgs no tā, kā vēlas ēst – ar karoti vai dzerot).
Der pagaršot iegūto kokteili un nepieciešamības gadījumā pievienot medu, ja nav pietiekami salds.
Lai labi garšo!