Uncategorized

Keroba rulete ar kokosa un dzērveņu pildījumu


UZ RECEPTĒM


Sastāvdaļas:

150 g saulespuķu sēkliņas ( 8h izmērcēt avota ūdenī)

10-12 svaigās dateles (izņemt kauliņus)

vai

150 g rozīnes (20 min mērcēt vēsā ūdenī, kārtīgi noskalot)

4-6 ēd.k. karoba pulvera

Pildījumam:

8 ēd.k. svaigas dzērvenes

150g kokosriekstu skaidiņas

3 ēdk. medus

1 tējk. vaniļas vai  2 tējk. malts kanēlis

PAGATAVOŠANA

Dateles (vai rozīnes) un saulespuķu sēkliņas samaļ maļmašīnā, tad sablenderē. Masa var nebūt ļoti vienmērīga, bet parupja, taču bieza. Pievieno kerobu un visu rūpīgu samaisa.

Citā traukā gatavo pildījumu:  liek dzērvenes un medu, sablenderē. Pievieno kokosriesktu skaidiņas un garšvielas (vaniļu vai kanēli). Visu sablenderē. Pildījuma masai jābūt biezai. Ja ir šķidra, pievieno vel kokosriesktu skaidiņas.

Bambusa paklājiņu izklāj ar pārtikas plēvi. No dateļu-sēkliņu masas veido taisnstūri 0,5-1 cm biezu. Virsū no sākuma malas liek dzērveņu un kokosa pildījumu, to vienmērīgi izlīdzinot. Biezums atkarīgs no masas daudzuma. Parasti 1 -2 cm bieza. Masu vienmērīgi izklāj tā, lai sānu malas tiek nosegtas, taču sākuma mala un beigu mala (sākuma mala tā ir tā mala, kur sāks rullēt un beigu mala – kur beigs rullēt) 2 cm atstāj nenoklātus.

Ar paklajiņa palīzību rullē/ritina ruleti. Dara to lēnām, ik pēc brīža kārtīri saspiežot visā ruletes garumā. Lai tā būtu blīva un neveidotos tukšumi viducī. Rulete sanāk 15-18 cm gara.

To var 1-2 stundas paturēt ledusskapī, lai labāk savelkas un sastingst. Taču ja ir pārliecība, ka tā ir labi saritinājusies, var iztīi no plēves un sagriezt šķēlītēs.

LAI LABI GARŠO!