Uncategorized

Dzērveņu gaisīgais krēms


UZ RECEPTĒM


4-6 PERSONĀM

Sastāvdaļas:

1 glāze svaigu vai saldētu dzērveņu

3-4 glāzes diedzētu zaļo griķu (griķi ir mērcēti 8-10 stundas vēsā ūdenī, un diedzēti 8 – 12 stundas istabas temperatūrā)

1/2 glāze medus

2 tējk. vaniļas pēc vēlēšanās

Rotājums: šokolādes mērce

5 ēd.k. kokosriekstu eļļa kausēta silta ūdens peldē

1/2 ēd.k. medus

3 ēd.k. karoba pulvera

1 /2 tējk. vaniļas

PAGATAVOŠANA

Mērcētus un diedzētus griķus sablenderē ar dzērvenēm, medu un vaniļu. Iegūto masu pilda trauciņos un liek ledusskapī uz 30 min vai vienu stundu. Ja tiek izmantotas saldētas ogas, tad masu var nelikt ledusskapī.
Šokolādes mērci gatavo šādi: traukā samaisa vai sablenderē kausētu kokosriekstu sviestu, medu, karoba pulveri un vaniļu. Šo mērci lej pāri krēmam, kamēr tas auksts, vai pirms dzērveņu krēms tiek ievietots ledusskapī.
Dekorē ar kokosriekstu skaidiņām un veselām dzērvenēm.

LAI LABI GARŠO!