UZ RECEPTĒM


Lai pagatavotu šo ēdienu, ir nepieciešama svaigēdāju maize. Der jebkāda pēc jūsu vēlēšanās, taču receptē izmantota vienkārša maize, kas sanāk diezgan mīksta. No burkānu sulas spiešanas atlikušos izspaidus sablenderē ar 1 ļoti lielu sīpolu un apmēram 200ml ūdens. Pievieno 50 – 70 g smalcinātas linsēklas, visu kartīgi samaisa un atstāj uz 10 min. Tās uzsūks lieko mitrumu, un masa būs samērā pasausa. Iegūto masu liek uz dehidratora plāksnēm.

Tālāk gatavo pildījumu.
6 – 8 personām

Sastāvdaļas:

2 tases smalki sakapāta kāposta

1 vidēji liels tomāts, sagriezts smalkos kubiņos

1 vidēji liela biete sarīvēta uz smalkas rīves

1 sīpols smalki sakapāts

dažādi zaļumi (pētersīļi, rukola, dilles u.c.)

Saulespuķu sēklu pasta:

1 tase saulespuķu sēklu, kas mērcētas vēsā ūdenī vismaz 2 h

1 tējk. kelp (brūnaļģu pulveris)

5 ēd.k. linsēklu eļļas

seleriju zaļumi

mazliet ūdens (ja būs grūti blenderēt)

Saldskābai mērcei:

1/2 tase saulespuķu sēklu mērcētu vēsā ūdenī vismaz 2 h

1 ābols, nomizots un sagriezts gabalos

1 avokado, nomizots un sagriezts gabalos

1 tējk. medus

200 ml ūdens


PAGATAVOŠANA

Vispirms pagatavo pastu. Traukā, kurā blenderēs, liek visas sastāvdaļas, kas paredzētas pastas pagatavošanai. Blenderē līdz viendabīgai masai, kas sanāk samērā bieza.

Tālāk gatavo mērci. Traukā, kurā blenderēs, liek visas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, kas paredzētas mērces pagatavošanai. Sāk Blenderēt, ik pa laikam pievienojot mazliet ūdeni no minēta daudzuma, lai atvieglotu blenderēšanu un iegūtu bieza krējuma konsistences masu.

Pie iegūtās mērces liek visus dārzeņus. Visu kārtīgi samaisa.

Uz maizītes liek 1 – 2 ēd.k. pastas, izlīdzina pa virsmu ar karoti. Virsū kārto dārzeņus ar mērci. Pasniedz!

Lai labi garšo!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *