UZ RECEPTĒM


4-6 personām

Sastāvdaļas:

2-3 lielas svaigas bietes

1 liels sīpols

2 tējk. koriandra sēklu smalcinātas piestiņā

10 ēd.k. saulespuķu eļļa (rapšu eļļa, linsēklu eļļa)

5-8 ēd.k. svaigas dzērvenes (vai citrona sula vai svaigēdāju ābolu etiķis)

PAGATAVOŠANA

Bietes nomizo. Sarīē uz Borner rīves smalkākā asmeņa (var izmantot jebkuru citu parasto rīvi vai korejas salātu rīvi).

Sīpolu nomizo, smalki sakapā, pievieno bietēm.

Dzērvenes noskalo un pievieno bietēm.

Pielej klāt eļļu, pievieno koriandru, visu samaisa.

Ņem stampu vai lielu koka piestu un salātus rūpīgi stampā. Tādā veidā dzērvenes saspaidās, sula sajaucas ar bietēm. Arī bietes paliek mīkstākas un uzsūc eļļu un dzērveņu sulu. Salāti paliek mitri.

Šos salātus var ievietot ledusskapī, bļodā vai burkā tos blīvi saliekot un cieši aizverot trauku.

Tie var marinēties 1-3 dienas.

Šos salātus var pasniegt uzreiz!

Ideāli, ja ir svaigi zaļumi.

Ziemā uz palodzes var izaudzēt saulespuķu sēklu dīgstus (no nelobītām saulespuķēm).

LAI LABI GARŠO!