* BANĀNU PĪRĀGS *
2014-03-15
Skatīt citas receptes |
1 gl. nemērcētu žāvētu vīģu
1 gl. mērcētu (4-8 h) riekstu (tie var būt valrieksti, pekanrieksti, lazdu rieksti vai mandeles)
6-8 svaigas dateles vai žāvētas dateles mērcētas 3 stundas (pēc vēlēšanās; tās satur kopā vīģu un riekstu masu)
Pildījumam:
4 – 5 nomizoti banāni
1 gl. rīvēta kokosrieksta vai kokosriekstu skaidiņas
½ tk. dabiskā vaniļas pulvera (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:
1. Samaliet blenderī riekstus un vīģes blenderī līdz smalkas konsistences masai. Ja blenderēsiet kopā ar datelēm, masa būs lipīgāka un turēsies ciešāk kopā.
Rezultātā sanāk šāda masa:
2. Iegūto masu iespiediet pīrāga formā vai dziļā traukā (formā), vai uz lēzena šķīvja izveidojiet apaļas formas pamatni apmēram 15-18 cm diametrā.
3. Pildījumu var gatavot divējādi.
Pirmais variants: samīciet ar dakšiņu banānus. Iemaisiet banānu masā kokosriekstus un vaniļu. Šajā gadījumā masa būs stingrāka.
Otrais variants (attēlā): sagrieziet banānu gabaliņos un sablenderējiet.
Pievienojiet kokosriekstus (šoreiz receptē izmantotas kokosriekstu skaidiņas) un vaniļu. Un vēlreiz visu kārtīgi sablenderējiet.
4. Iegūto banānu un kokosriekstu krēmu izlieciet virs pamatnes.
Ar karoti izlīdziniet pildījumu.
5. Pīrāga dekorēšanai var izmantot: banānu šķēlītes, drupinātus riekstus, kokosriekstu skaidiņas, ziedputekšņus.
Pīrāgu ievietojiet ledusskapja saldētavā uz 1 stundu, lai sastingst.
Lai labi garšo!