Uncategorized

Banānu pīrāgs


* BANĀNU PĪRĀGS *      

2014-03-15             

Skatīt citas receptes

IMG_5425Pīrāga pamatnei:

1 gl. nemērcētu žāvētu vīģu

1 gl. mērcētu (4-8 h) riekstu (tie var būt valrieksti, pekanrieksti, lazdu rieksti vai mandeles)

6-8 svaigas dateles vai žāvētas dateles mērcētas 3 stundas (pēc vēlēšanās; tās satur kopā vīģu un riekstu masu)

Pildījumam:

4 – 5 nomizoti banāni

1 gl. rīvēta kokosrieksta vai kokosriekstu skaidiņas

½ tk. dabiskā vaniļas pulvera (pēc vēlēšanās)


Pagatavošana:

1. Samaliet blenderī riekstus un vīģes blenderī līdz smalkas konsistences masai. Ja blenderēsiet kopā ar datelēm, masa būs lipīgāka un turēsies ciešāk kopā.

IMG_5378

Rezultātā sanāk šāda masa:

IMG_5387

2.  Iegūto masu iespiediet pīrāga formā vai dziļā traukā (formā), vai uz lēzena šķīvja izveidojiet apaļas formas pamatni apmēram 15-18 cm diametrā.

IMG_5389

3.  Pildījumu var gatavot divējādi.

Pirmais variants:  samīciet ar dakšiņu banānus. Iemaisiet banānu masā kokosriekstus un vaniļu. Šajā gadījumā masa būs stingrāka.

Otrais variants (attēlā): sagrieziet banānu gabaliņos un sablenderējiet.

IMG_5394

Pievienojiet kokosriekstus (šoreiz receptē izmantotas kokosriekstu skaidiņas) un vaniļu. Un vēlreiz  visu kārtīgi sablenderējiet.

IMG_5414

4. Iegūto banānu un kokosriekstu krēmu izlieciet virs pamatnes.

IMG_5419

Ar karoti izlīdziniet pildījumu.

5. Pīrāga dekorēšanai var izmantot: banānu šķēlītes, drupinātus riekstus, kokosriekstu skaidiņas, ziedputekšņus.

IMG_5422

Pīrāgu ievietojiet ledusskapja saldētavā uz 1 stundu, lai sastingst.

Lai labi garšo!

IMG_5428