Veselīgs uzturs

Aunazirņu pasta


UZ RECEPTĒM


Sastāvdaļas:

150-200g aunazirņu (jeb turku zirņi) . Tos jāmērcē lielā ūdens daudzumā 10-12 stundas.

50 – 70 ml linsēklu eļļa

4-5 ēd.k. ūdens

PAGATAVOŠANA

Aunazirņus samalt maļmašīnā, lai atvieglotu blenderēšanas procesu.

Pievienot daļu eļļas, sablenderēt, līdz veidojas bieza un viendabīga masa.

Ja gribas mazāk biezu, pievienot ūdeni un atlikušo eļļu.

Var pasniegt pie salātiem, pie maizītiem.

Var pasniegt ar diedzētām tumšajām sinepju sēklām.

Var pagatavot sinepes: pastu sablenderēt ar 3-4 ēd.k. mērcētām sinepju seklām.

LAI LABI GARŠO!