Veselīgs uzturs

Aunazirņu konfektes ar kokosu


UZ RECEPTĒM


Sastāvdaļas:

250g aunazirņu (jeb turku zirņi). Tos mērcēt lielā ūdens daudzumā 10-12 stundas

4-6 ēdk. medus

2 tējk. kardamona

150-200g kokosriekstu skaidiņas

PAGATAVOŠANA

Mērcētos aunazirņus samalt maļmašīnā vai uzreiz blenderī. Pievienot medu un kardamonu, sablenderēt nedaudz, tad pievienot pusi no kokosriekstu skaidiņām, turpināt blenderēšanu līdz viendabīgai masai.

Ja masa vēl ir pašķidra, tad pievienot vēl kokosriekstu skaidiņas.

Rezultātā jābūt biezai masai, lai varētu veidot bumbiņas.

No masas veido bumbiņas tik lielas, cik vēlas.

Pēc vēlēšanās tās var apviļāt kokosriekstu skaidiņās.

Var glabāt ledusskapī 2 dienas slēgtā traukā.

Izmēģiniet masai pievienot 4-5 ēdk. keroba pulvera, lai iegūtu šokolādīgu garšu!

LAI LABI GARŠO!